2021

Baráti körünk meghívására 10 fős csapat érkezett Kemiből, akik a Kemi Finn-Magyar Társaság tagjai

2021. évben egy régi elképzelésünk vált valóra. Baráti körünk meghívására 10 fős csapat érkezett Kemiből, akik a Kemi Finn-Magyar Társaság tagjai. Finn barátaink az itt töltött idő alatt megismerkedtek Székefehérvár belvárosával, kilátogattak a helyi piacra, és ismerkedhettek a magyar konyha ízeivel. A Városházán dr. Cser-Palkovics András polgármester, és Lehrner Zsolt alpolgármester fogadta őket. Finn barátaink és a SAMPO Baráti Kör számos tagja kirándulást tett Sümegre. Megtekintettük az Urunk Mennybemenetel Plébániatemplomot, felsétáltunk a várba, megnéztük a Ramasetter ház kiállítását, és részt vettünk egy borkóstolón a Püspöki Palota Pincészetében. 

Vendégeink és 8 fő baráti körünkből egy napot töltött Budapesten. Volt városnézés idegenvezetővel (finn nyelven), majd a napot operaelőadás megtekintésével zártuk (Salome).

Elutazásuk előtti napon baráti körünk egy nagyon jó hangulatú „búcsúvacsorával” köszönte meg finn barátaink látogatását. A programot a Vox Mirabilis Kamarakórus meglepetéskoncertje zárta. Vendégeink nem titkolták határtalan örömüket.

A mi örömünk sem volt kisebb, mert a meglévő kapcsolatok mélyültek és új barátságok is szövődtek. Reméljük, újabb személyes találkozást hoz a jövő.